Työpajat

NÄKYMÄTÖN REPPU -TYÖPAJAT

Näkymätön reppu-työpajassa osallistujat pääsevät tutkimusmatkalle oman näkymättömän reppunsa maailmaan. Työpajoissa tehdään oma minireppu ja pohditaan millainen tuo reppu mahtaa olla. Kun reppu on valmis, päästään tutustumaan sen sisältöön käsillä tekemisen ja monien materiaalien kautta. Työpaja lisää itsetuntemusta ja auttaa löytämään uusia tapoja omien kokemusten käsittelyyn ja herkkyydestä puhumiseen. Pitempien työpajapäivien yhteyteen järjestän mielellään oheistoimintana aistihuoneen ja lukunurkan, jotka kutsuvat rauhoittumaan ja pohdiskelemaan askartelun välillä. Työpajaan voivat osallistua kaikenlaiset ihmiset: aikuiset, lapset, nuoret, vanhat, enemmän ja vähemmän herkät. Lisätietoja tulevista työpajoista sekä tiedustelut sähköpostitse maria.vilja(a)gmail.com. Tässä blogitekstissä kerron kokemuksiani työpajoista.

Kenelle?

Työpaja sopii erittäin hyvin päiväkotiryhmille, koululaisryhmille, nuorten ryhmille, aikuisille, työporukoille, osaksi kulttuurikeskusten toimintaa, perheille, koulutuspäivän yhteyteen tai miksei vaikka polttareiden ohjelmaan. Työpajassa ovat viihtyneet hyvin niin taaperoikäiset, teinit kuin aikuisetkin. Suljettuun työpajaan voi osallistua noin 20 ihmistä kerrallaan. Avoimessa työpajassa voi vierailla päivän aikana noin 50-100 ihmistä.

Materiaalit

Reput tehdään paperipusseista tai lahjakasseista ja koristellaan monin mielikuvituksellisin tavoin kyniä, silkkipapereita, tarroja ja kiiltopapereita käyttäen. Repun sisältöjä askarrellaan muovailumassoja, luonnonmateriaaleja, tikkuja, keppejä, kangastilkkuja, lankoja, piipunrasseja ja monia muita luovuutta kutkuttavia materiaaleja käyttäen. Suosin materiaaleina mahdollisuuksien mukaan kierrätettyä.

Kesto ja hinnat:

Tarkat hinnat määräytyvät tapauskohtaisesti mm. kesto ja materiaalitarpeet huomioiden, tästä hinnastosta saa osviittaa. Kysy rohkeasti lisää. Monen työpajan paketille voidaan laskea edullisempi yhteishinta.

  • 60 – 90 min työpaja suljetulle ryhmälle/ 190 – 250 e + materiaalikulut (40-50 e)
  • 3 h avoin työpaja/ 300 e + materiaalikulut (40-50 e)
  • 4 h avoin työpaja/ 400 e + materiaalikulut (40-50 e)
  • 6 h avoin työpaja/ 600 e + materiaalikulut (40-50 e)

Tilat:

Työpajan järjestäminen vaatii tilavan huoneen, jossa on työskentelyä varten reilusti pöytäpinta-alaa. Vesipistettä ei tarvita. Maaleja ja sotkuisia materiaaleja ei käytetä, joten monenlaiset tilat soveltuvat työpajan tarpeisiin.

MUUT VIERAILUT

Näkymätön reppu -satuhetki

Vuorovaikutteinen, moniaistinen satuhetki Näkymättömän repun pohjalta. Satuhetkessä luetaan Näkymätön reppu -kirjaa ja osallistetaan lapsia erilaisten havainnollistavien esineiden ja moniaististen elementtien kautta. Satuhetken voi päättää Näkymätön reppu- mielikuvaharjoitukseen tai väritystehtävään.

Näkymätön reppu – herkän lapsen työkalu

Vierailu on suunnattu ihmisille, joita kiinnostaa erityisherkkyys ja Näkymätön reppu -harjoitusten käyttäminen herkästi kuormittuvan lapsen apuvälineenä. Vierailulla puhutaan kuormittumisen eri syistä ja pohditaan ratkaisuja. Aikuiset pääsevät myös tutustumaan omaan näkymättömään reppuunsa kokemuksellisen harjoituksen kautta ja saavat materiaalipaketin käyttöönsä.

Näkymätön reppu -minityöpaja

Minityöpaja on Näkymätän reppu -työpajan kevytversio, jonka voi toteuttaa pienemmissä tiloissa, kevyemmin materiaalein, lyhyellä varoitusajalla ja edullisemmin! Ota yhteyttä ja kysy lisää.